Samsung brengt nieuwe generatie displays

Samsung staat klaar om een nieuw 10.1-inch LCD panel uit te brengen met een enorme resolutie van 2560 x 1600 pixels (300 pixels per inch), welke al zo vroeg als eind 2011 beschikbaar kan zijn voor tablets.

Lees verder

Geplaatst in Overige | Laat uw commentaar achter

Zullen games op tablets ooit een concurrent worden van consoles?

In een recente Google Admob enquete, 84% van de tablet eigenaren gaven als antwoord dat ze het meeste met gamen bezig waren wanneer ze aan hun tablet zaten. Er zijn nu 25 Electronic Arts games uitgebracht voor de iPad, drie hiervan zijn SimCity Deluxe, Command and Conquer: Red Alert, en zelfs Dead Space. Aangezien deze spellen wat meer bieden dan de gemiddelde “casual” games en game apps, is de vraag nu ‘Kan gamen op de tablet een stap verder genomen gaan; zullen tablets ooit net zo goed worden als consoles, of misschien zelfs beter?’

Lees verder

Geplaatst in Overige | Laat uw commentaar achter

Asus Eee EP121 zet de standaard voor Windows 7 slates

Slates bestonden lang voordat Apple en Google de tablet categorie opnieuw uitvonden, toen de enige optie nog was om Windows als operating system te installeren. Asus, die hoopt om goed te kunnen verdienen aan de tablet hype, zorgt ervoor dat Windows doorleeft op haar slates. Op CES 2011, lanceerde de PC gigant de Eee Slate EP121, een slate tablet die op een volledig Windows 7 operating system draait met een Intel Core i5 processor. Dit is naast de drie Google Android slates die dezelfde dag door Asus zijn gelanceerd. Van deze vier, is de EP121 de meest krachtige, maar ook de duurste.

Lees verder

Geplaatst in Windows 7 | Laat uw commentaar achter

Apple verkocht 4.69 miljoen iPads in Q2 2011

Vandaag onthulde Apple verkoopcijfers van haar beste kwartaal zonder feestdagen ooit, gedreven door verkopen van de iPhone en iPad.

De financiele resultaten voor het tweede fiscale kwartaal van 2011 gingen alle verwachtingen voorbij, waar het bedrijf een omzet van $24.67 miljard en een winst van $5.99 miljard. Dit is een enorme sprong van de omzet van $13.50 miljard en winst van $3.07 miljard van het zelfde kwartaal vorig jaar. Het enige product wat minder spectaculaire resultaten neerzette dan verwacht was de iPad, waarvan 4.69 miljoen stuks verkocht werden.

Lees verder

Geplaatst in iPad | Laat uw commentaar achter

Eerste blik op HTC Flyer

HTC lijkt het enige bedrijf te zijn welke een tablet met Gingerbread (Android version 2.3) uitbrengt, een smartphone OS, sinds Google haar Honeycomb uitbracht, de zoekgigant’s tablet OS. HTC is ook het enige bedrijf met Sense UI, een Android overlay wat haar Flyer tablet zich laat onderscheiden van de verzameling Android rivalen op de markt.

Lees verder

Geplaatst in Android | Laat uw commentaar achter

Sony kondigt S1 en S2 Android tablets aan

Sony doet eindelijk mee in in de tablet markt nu de Japanse electronica gigant twee Honeycomb tablets heeft aangekondigd, elke met een uniek design.

Sony  heeft de twee Android tablets de codenamen “S1″ en”S2” gegeven. De S1 wordt een 9.4-inch tablet met een “niet gecentreerd zwaartepunt” wat moet zorgen voor “stabiliteit en gemakkelijker vasthouden.” Simpelweg lijkt het enigszins op een omgevouwen tijdschrift of een boek met een ronde kaft in de hand, wat het gemakkelijker maakt om in 1 hand vast te kunnen houden.

Lees verder

Geplaatst in Android | Laat uw commentaar achter