Tabletpcs http://www.tabletpcs.nl Just another WordPress site Mon, 15 Sep 2014 21:42:08 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.3 Samsung brengt nieuwe generatie displays http://www.tabletpcs.nl/samsung-brengt-nieuwe-generatie-displays/ http://www.tabletpcs.nl/samsung-brengt-nieuwe-generatie-displays/#respond Tue, 17 May 2011 11:28:04 +0000 http://www.tabletpcs.nl/?p=73 Lees verder ]]> Samsung staat klaar om een nieuw 10.1-inch LCD panel uit te brengen met een enorme resolutie van 2560 x 1600 pixels (300 pixels per inch), welke al zo vroeg als eind 2011 beschikbaar kan zijn voor tablets.

Samsung zal de displays demonstreren bij het SID Display Week 2011 International Symposium in Los Angeles volgende week, en noemt de displays “de eerste 10.1-inch WQXGA (2560 x 1600) PenTile RGBW tablet displays, een ultra-hoog resolutie, liquid crystal display (LCD).”

Ter vergelijking, HD televisies vandaag de dag gaan niet hoger dan 1920 x 1080 pixels (1080 HD), en de iPad 2 heeft een resolutie van 1024 x 768. De Xoom en andere 10.1-inch Android tablets hebben een 1280 x 800 resolutie. De iPhone 4’s retina display is 960 x 640, maar gebruikt 326 pixels per inch (PPI) door haar kleinere 3.5-inch display.

Volgens Samsung’s ondervoorzitter, Dr. Sungtae Shin, is de PenTile display technologie, welke ook gevonden kan worden op de Nexus One smartphone, “de enige display technologie die 40 procent minder stroom verbruikt, maar toch een twee maal zo hoge HD-kijkprestatie levert voor consumenten vergeleken met de oude LCDs die gebruik maken van RGB strepen.”

PenTile display technologie verschilt van de in-plane switching (IPS) technologie die gevonden kan worden op vele tablets en smartphones, inclusief de iPad. Terwijl Samsung componenten levert aan Apple voor haar iPad/iPhone producten, het gebruik van de PenTile technologie, en het feit dat de iPad 2 een 9.7-inch display heeft, betekent dit dat dit specifieke display hoogstwaarschijnlijk niet in de iPad 3 gebruikt zal worden.

 

]]>
http://www.tabletpcs.nl/samsung-brengt-nieuwe-generatie-displays/feed/ 0
Zullen games op tablets ooit een concurrent worden van consoles? http://www.tabletpcs.nl/zullen-games-op-tablets-ooit-een-concurrent-worden-van-consoles/ http://www.tabletpcs.nl/zullen-games-op-tablets-ooit-een-concurrent-worden-van-consoles/#respond Fri, 29 Apr 2011 20:19:47 +0000 http://www.tabletpcs.nl/?p=63 Lees verder ]]> In een recente Google Admob enquete, 84% van de tablet eigenaren gaven als antwoord dat ze het meeste met gamen bezig waren wanneer ze aan hun tablet zaten. Er zijn nu 25 Electronic Arts games uitgebracht voor de iPad, drie hiervan zijn SimCity Deluxe, Command and Conquer: Red Alert, en zelfs Dead Space. Aangezien deze spellen wat meer bieden dan de gemiddelde “casual” games en game apps, is de vraag nu ‘Kan gamen op de tablet een stap verder genomen gaan; zullen tablets ooit net zo goed worden als consoles, of misschien zelfs beter?’

iPad games als deze, en anderen als de veel gehypede Infinity Blade van Epic Games (€4,99 in de App Store), hebben Nintendo directeur Satoru Iwata laten schrikken. Hij heeft ruim gesproken over dit onderwerp tijdens de 2011 Game Developers Conference, waar hij zei, “Ik heb het gevoel dat onze business zich op aan het splitsen is op een manier waarbij wij als werkgever niet zeker zijn dat wij onze werknemers een garantie kunnen geven op hun werk bij ons.”

Iwata sprak ook over de prijzen van spellen welke ontspoord lijken. Waar consumenten ooit €30,- en meer betaalden voor een volledig spel, kunnen ze nu de volledige versie van Dead Space voor de iPad 2 voor slechts €7,99 aanschaffen, en C&C Red Alert voor slechts €3,99, en deze vallen aan de hoge kant van het prijzenspectrum van tablet games. Vele spellen kosten minder dan €2,-, alhoewel deze vaak niet zo uitgebreid en diepgaand zijn als hun hoger geprijsde concurrenten.

Er is veel speculatie geweest over het concurreren met consoles — maar het gebrek aan fysieke knoppen, een kleiner scherm en matige geluidskwaliteit zullen wellicht als te grote hindernissen worden ondervonden om deze te overwinnen.

Performance neemt toe
Als we het hebben over gaming performance, werken de huidige generatie dual-core Tegra 2 CPUs en respectievelijke GPUs welke in vele tablets zitten goed voor tablet games die tot nu toe zijn uitgebracht. En de toekomst zit er rooskleurig uit. Volgens NVIDIA zullen toekomstige tablets uitgerust worden met chips die tot wel 100 maal sneller zijn dan de huidige Tegra 2 snelheden.

Nick Stam, Technical Marketing Director bij NVIDIA, liet doorschijnen dat tegen 2014, project “Stark” niet alleen de Tegra 2 voorbij zal zijn in performance, maar dat deze ook ontworpen zal zijn om meer in-depth games te draaien… ervan uitgaande dat de games en fysieke tablet attributen ook aanwezig zijn om hier gebruik van te maken. Hij voegde ook toe dat het belangrijk zal zijn voor de toekomstige super-powered chips om onderdelen die niet nodig zijn uit te kunnen schakelen om zo de accu te besparen.

Er is veel om te overwegen bij het verhogen van de performance van een geheel mobiel apparaat en het klaar te maken voor gaming, maar Stam zegt dat voor zover de toekomstige NVIDIA tablet chips gaan, “Elke generatie zal meer en meer graphische effecten en realisme brengen… het gaat erom hoe we algoritmes efficienter kunnen gebruiken — shaduw effecten, physica, etcetera. Ik denk dat er geweldig ogende games aan zullen komen.”

Beperkingen in de vorm
Maar zijn tablets er klaar voor om consoles in te halen? We kunnen misschien wel graphics krijgen vergelijkbaar met console kwaliteit, maar Stam benadrukt de problemen die aanwezig zijn in de vorm van de tablets. Hij zegt dat tablets “niet eens in de buurt kunnen komen van consoles” door het kleine scherm en gebrek aan een fysieke controller. Later zei hij dat het scherm simpelweg te klein is voor MMO-type games, en dat het beste voor deze situaties het aansluiten van een externe monitor is. Hij voorspelde wel dat toekomstige tablets voorzien zullen zijn van draadloos HDMI en fabrikanten hun eigen controllers zullen uitbrengen welke samen met de tablet of los verkocht zullen worden.

Tony Bartel, directeur van videogame retailer Gamestop, is het eens met Stam over de noodzaak van een aparte controller. “Als we met onze partners en OEMs kunnen samenwerken en ze komen met een geweldige tablet welke een prachtige gaming ervaring kan bieden, en koppelen deze met een Bluetooth controller, dan is er geen noodzaak om dit zelf te ontwerpen,” vertelde Bartel in een interview met CNBC. Later voegde hij toe, “als we er geen kunnen vinden welke geweldig is voor gamen, dan zullen we er zelf een maken.”

Misschien kunnen tablets werken met wat ze hebben om een andere gaming ervaring te geven, zoals de ingebouwde camera gebruiken voor augmented reality games, of een soort van ingebouwde controller anders dan de on-screen controllers. Aangezien een controller zo verworven zit in de gaming cultuur, zal afwijken van dit pad de grote getalen gamers niet aanspreken.

Verschillende gaming experience
Kevin Nolan, onderdirecteur van User Experience Strategies van de technologisch onderzoeks- en consultancyorganisatie Strategy Analytics, gaf zijn mening over de wedstrijd tussen tablets en consoles/PCs.

“We zien tablets als aparte producten – ze bedienen dezelfde algemene behoeften als PCs, maar de omgeving waarin ze gebruikt worden is behoorlijk verschillend,” vertelde hij. Later meldde hij dat na uitgebreid onderzoek over dit onderwerp, hij ontdekte dat tablets enkel gebruikt worden als een “toevoeging” op PC en console gaming in plaats van een “vervanger” voor deze. Kijkend naar de toekomst, zei Nolan dat “tablets de consument een totaal verschillende gaming experience bieden ten opzichte van consoles” vanwege de verschillen in hardware en inherente gebruikers ervaring.

Ongeacht welke nieuwe gaming implementaties tablet fabrikanten zullen verzinnen, ze zullen innovatieve en frisse ideeen om zelfs in de buurt te komen van rivaliserende consoles en PC’s. Nolan is het hier mee eens, en zegt dat ze “geconfronteerd worden met de uitdaging om nieuwe digitale routes te maken naar de markt zonder hun traditionele verdienmodellen te vernietigen.”

 

]]>
http://www.tabletpcs.nl/zullen-games-op-tablets-ooit-een-concurrent-worden-van-consoles/feed/ 0
Asus Eee EP121 zet de standaard voor Windows 7 slates http://www.tabletpcs.nl/asus-eee-ep121-zet-de-standaard-voor-windows-7-slates/ http://www.tabletpcs.nl/asus-eee-ep121-zet-de-standaard-voor-windows-7-slates/#respond Thu, 28 Apr 2011 15:24:22 +0000 http://www.tabletpcs.nl/?p=33 Lees verder ]]> Slates bestonden lang voordat Apple en Google de tablet categorie opnieuw uitvonden, toen de enige optie nog was om Windows als operating system te installeren. Asus, die hoopt om goed te kunnen verdienen aan de tablet hype, zorgt ervoor dat Windows doorleeft op haar slates. Op CES 2011, lanceerde de PC gigant de Eee Slate EP121, een slate tablet die op een volledig Windows 7 operating system draait met een Intel Core i5 processor. Dit is naast de drie Google Android slates die dezelfde dag door Asus zijn gelanceerd. Van deze vier, is de EP121 de meest krachtige, maar ook de duurste.

De EP121 is een van de grootste slates die bij de CES is onthuld, met een 12-inch scherm en een ruime 1.2 kilo schoon aan de haak. Ter vergelijking, de Apple iPad heeft een 9.7-inch widescreen en weegt een halve kilo minder dan de EP121. Het scherm gebruikt een 1280 x 800 resolutie, wat interessant is omdat het gebruik maakt van een 16 x 10 aspect ratio, terwijl de meeste laptops juist een 16 x 9 aspect ratio hebben.

Het 12-inch scherm ondersteund multitouch, zoals verwacht. Een Wacom digitale laag hierboven op, en een bijgeleverde digitale pen kwamen als een verrassing, maar wel een aangename verrassing, gezien het feit dat Wacom’s handschrift herkennings software enorm veel gebruikt wordt in Windows-gebaseerde tablets. De andere methode voor invoer is een fysiek Bluetooth keyboard, welke los wordt verkocht. Essentieel voor elke Windows-gebaseerde PC is een ruime feature set, waar de EP121 prima aan voldoet. Zo komt de EP121 met een USB 2.0 port, mini HDMI (Type C), een SD card reader, en een 2 Megapixel front-facing camera. Geen rear-facing camera, daarintegen. Ingebouwd zijn 802.11n WiFi en Bluetooth wireless, maar 3G is niet beschikbaar, net als in de iPad. Voor opslag, de keuzes vallen enkel op solid state drives — 32GB ($999) of 64GB ($1,099).

Wat de EP121 krachtiger maakt dan zijn Android tegenstanders is de Intel processor die deze slate heeft. De Core i5-470um (1.33GHz) is het lage voltage type, maar krachtig genoeg om allerlei Windows-gebaseerde applicaties te kunnen draaien. De mogelijkheid om tot wel 4GB DDR3 geheugen uit te breiden, en een SSD drive zorgen ervoor dat deze slate erg aantrekkelijk is uit een performance standpunt. Het enige nadeel op dit moment is de grootte van de accu: de EP121 wordt geleverd met een 36WH (3-cel) accu, welke, uit ervaring, met geluk 4 uur meegaat zonder oplader.

]]>
http://www.tabletpcs.nl/asus-eee-ep121-zet-de-standaard-voor-windows-7-slates/feed/ 0
Apple verkocht 4.69 miljoen iPads in Q2 2011 http://www.tabletpcs.nl/apple-verkocht-4-69-miljoen-ipads-in-q2-2011/ http://www.tabletpcs.nl/apple-verkocht-4-69-miljoen-ipads-in-q2-2011/#respond Thu, 28 Apr 2011 15:05:37 +0000 http://www.tabletpcs.nl/?p=27 Lees verder ]]> Vandaag onthulde Apple verkoopcijfers van haar beste kwartaal zonder feestdagen ooit, gedreven door verkopen van de iPhone en iPad.

De financiele resultaten voor het tweede fiscale kwartaal van 2011 gingen alle verwachtingen voorbij, waar het bedrijf een omzet van $24.67 miljard en een winst van $5.99 miljard. Dit is een enorme sprong van de omzet van $13.50 miljard en winst van $3.07 miljard van het zelfde kwartaal vorig jaar. Het enige product wat minder spectaculaire resultaten neerzette dan verwacht was de iPad, waarvan 4.69 miljoen stuks verkocht werden.

Apple directieleden kwamen met de volgende commentaren over de release van de iPad 2: “Blij met de gemaakte impuls.” “Hard aan het proberen om de iPad 2 in de handen van klanten te krijgen.” “We hebben elke iPad 2 verkocht die dit kwartaal is gemaakt.” “We hadden graag gezien dat we meer iPad 2’s in onze productie pijplijn hadden.”

Dus waarom de relatief lage verkoopcijfers voor zo’n populair product? Hoogstwaarschijnlijk omdat kopers wachtten met het kopen van de “oude” iPad in Janiari en Februari in afwachting van de iPad 2, en wanneer deze uitkwam konden ze er geen krijgen. Daarnaast, omdat Apple alleen iPad 2’s meetelt die daadwerkelijk verkocht zijn, zitten de iPad 2’s die besteld maar nog niet fysiek verkocht zijn niet bij deze cijfers inbegrepen.

Capital Advisors Growth Fund portfolio manager Channing Smith legde uit, “Geweldige cijfers alom. De enige tegenslag zijn de iPad cijfers, welke lager uitpakten dan gehoopt. Dit valt te wijten aan opslagproblemen bij sommige retail outlets en uiteraard de supply chain problemen in Japan in verband met de natuurrampen. Helaas zal het supply chain probleem de komende maanden waarschijnlijk aanhouden, maar na de zomer verwachten we dat de supply chain problemen opgelost zijn, en kan Apple weer vol gas door met de verkopen.” Hopelijk kunnen deze problemen inderdaad snel de wereld uit geholpen worden, en hiermee meer iPad 2’s beschikbaar komen voor degenen die hier met smart op zitten te wachten.

]]>
http://www.tabletpcs.nl/apple-verkocht-4-69-miljoen-ipads-in-q2-2011/feed/ 0
Eerste blik op HTC Flyer http://www.tabletpcs.nl/eerste-blik-op-htc-flyer/ http://www.tabletpcs.nl/eerste-blik-op-htc-flyer/#respond Thu, 28 Apr 2011 14:29:06 +0000 http://www.tabletpcs.nl/?p=15 Lees verder ]]> HTC lijkt het enige bedrijf te zijn welke een tablet met Gingerbread (Android version 2.3) uitbrengt, een smartphone OS, sinds Google haar Honeycomb uitbracht, de zoekgigant’s tablet OS. HTC is ook het enige bedrijf met Sense UI, een Android overlay wat haar Flyer tablet zich laat onderscheiden van de verzameling Android rivalen op de markt.

Flyer specificaties
De Flyer is een 7-inch tablet met een 1024 x 600-pixel resolutie die met een single core 1.5GHz processor geleverd wordt. Het heeft 1GB RAM en 32GB intern geheugen voor opslag. De Flyer heeft een 5 megapixel camera aan de achterkant welke HD video clips kan opnemen, en een front-facing camera voor videogesprekken. Daarnaast heeft de Flyer HSPA+, Wi-Fi, Bluetooth 3.0 en GPS ondersteuning.

Wat zit er in de doos
De Flyer wordt geleverd met een wit, nep leren hoes, een oplader welke helaas (voorlopig) een niet-standaard stekker gebruikt om in de tablet te pluggen, een USB kabel met dezelfde niet-standaard stekker, koptelefoon, en een drukgevoelige N-trig pen.

Het scherm
Wanneer de Flyer aan wordt gezet, wordt meteen duidelijk dat de resolutie zeer hoog is voor een tablet, en het biedt een grotere pixel dichtheid dan de grotere iPad. Dit zorgt voor een exceptioneel scherp scherm, en veel detail wat de gebruiker in staat stelt zelfs de fijnste tekst te lezen. De kleuren op het display zijn levendig en realistisch geïnterpreteerd; ondanks dat koudere kleurtinten overheersen (waarschijnlijk door het gebruikers interface design).

Het scherm contrast is consistent en gaat slechts iets verloren wanneer de tablet in direct zonlicht wordt gehouden, wat een tekortkoming is met alle HTC mobiele apparaten. De gevoeligheid van het scherm voor aanraking en beweging met de vinger is prima in orde, en er zijn geen problemen ondervonden met de precisie hiervan.

De pen

Wanneer de N-trig pen gebruikt wordt voor schrijven op het display, tekenen en vergelijkbare taken, is er een lichte maar merkbare vertraging. Dit is echter waarschijnlijk slechts een software tekortkoming, wat te verwachten is in een pre-productie exemplaar van de Flyer, en zal hoogstwaarschijnlijk opgelost zijn wanneer de Flyer in de winkels komt.

Het gebruik van de Flyer om elektronische aantekeningen te maken gebeurt erg praktisch en efficient — de tablet schakelt automatisch over naar deze modus zodra de gebruiker de pen op het scherm zet, en het is mogelijk om te schrijven op het home scherm, in websites, applicaties, werkelijk overal. De pen heeft twee knoppen — een voor het schrijven/wijzigen van tekst, en een voor het verwijderen.

De Sense UI
HTC’s Sense UI, toegepast op Gingerbread, lijkt luxueus, futuristisch en misschien zelfs een beetje kitcherig, wat momenteel een trend is welke door vele gadget enthousiasten wordt toegejuichd. Widgets, zoals op HTC’s smartphones, zijn aangepast voor de hogere resolutie van de Flyer, en ook de afmetingen van iconen zijn aangepast, wat ervoor zorgt dat alles harmonieus eruit ziet — zelfs beter dan een originele Honeycomb tablet zonder overlay.

Sense UI brengt ook 3D desktop rotatie effecten, 3D geanimeerde weersverwachtingen en vergelijkbare mooie extra’s die ervoor zorgen dat de tablet niet alleen praktisch is, maar ook leuk om te gebruiken. Alles lijkt erg soepel te gaan, en taken kunnen worden voltooid zonder problemen, wat bewijst dat de keuze voor een single core processor met een snelle kloksnelheid de beste keuze was voor deze tablet.

Design en vormgeving
De HTC Flyer kan niet worden gebruikt om telefoongesprekken mee te voeren, maar heeft wel een front-facing camera die gebruikt kan worden voor videogesprekken via het Internet. De Flyer is ook voorzien van een lichte curvatuur aan de randen van de achterkant, wat de Flyer de vorm van een bord geeft, een natuurlijke vorm voor dit soort apparaten.

Uiteindelijk moet wel gezegd worden dat ondanks het 7-inch scherm, de Flyer wat aan de zware kant lijkt wanneer vastgehouden (de tablet weegt 0.5 kg). De Flyer is lichter dan de iPad en iPad 2, maar voelt zwaar door zijn kleinere formaat. Tegelijkertijd lijkt het een robuuste tablet, ondanks dat de achterkant gemaakt is van plastic materiaal. Velen zullen het enigszins ongemakkelijk vinden om de Flyer met 1 hand te gebruiken, alhoewel de afmetingen van de Flyer dit wel mogelijk maken in theorie.

HTC heeft nog geen prijzen bekend gemaakt voor de Flyer. De Flyer wordt verwacht in Amerika deze lente, en hopelijk hoeft Europa niet lang te wachten.

 

]]>
http://www.tabletpcs.nl/eerste-blik-op-htc-flyer/feed/ 0
Sony kondigt S1 en S2 Android tablets aan http://www.tabletpcs.nl/sony-kondigt-s1-en-s2-android-tablets-aan/ http://www.tabletpcs.nl/sony-kondigt-s1-en-s2-android-tablets-aan/#respond Thu, 28 Apr 2011 13:59:04 +0000 http://www.tabletpcs.nl/?p=9 Lees verder ]]> Sony doet eindelijk mee in in de tablet markt nu de Japanse electronica gigant twee Honeycomb tablets heeft aangekondigd, elke met een uniek design.

Sony  heeft de twee Android tablets de codenamen “S1″ en”S2” gegeven. De S1 wordt een 9.4-inch tablet met een “niet gecentreerd zwaartepunt” wat moet zorgen voor “stabiliteit en gemakkelijker vasthouden.” Simpelweg lijkt het enigszins op een omgevouwen tijdschrift of een boek met een ronde kaft in de hand, wat het gemakkelijker maakt om in 1 hand vast te kunnen houden.

De S2 is een dual-screen tablet met twee 5.5-inch displays die zoals een schelp dichtklapt. De twee schermen kunnen gecombineerd worden om als een groot display te werken, of ze kunnen als twee aparte displays werken. Sony draagt het voorbeeld naar voren van een videospel waarbij alle actie op het bovenste display gebeurt, en de controller “knoppen” op de onderste display.

Sony specificaties

Sony heeft niet veel specificaties onthuld, enkel dat beide tablets met Android Honeycomb (3.0) uitgerust zullen worden, en dat ze Wi-Fi en 3G/4G ondersteuning zullen hebben. Het persbericht noemt ook “Sony’s rapid response technologies for smooth, quick touchscreen operations,” wat erop kan duiden dat de S1 en S2 een custom overlay zullen krijgen, zoals HTC haar tablets uitrust met haar eigen UI Sense.

Ook bevestigd is de aanwezigheid van Qriocity1 muziek en video service, PlayStation Suite (voor toegang tot PlayStation1 spellen), en de Sony Reader eBook winkel.

De 9.4-inch S1 kan ook gebruikt worden als universele afstandsbediening voor Sony Bravia toestellen, en beide tablets ondersteunen DLNA om content te streamen van de tablets naar televisies of wireless speakers.]]>
http://www.tabletpcs.nl/sony-kondigt-s1-en-s2-android-tablets-aan/feed/ 0