Apple verkocht 4.69 miljoen iPads in Q2 2011

Vandaag onthulde Apple verkoopcijfers van haar beste kwartaal zonder feestdagen ooit, gedreven door verkopen van de iPhone en iPad.

De financiele resultaten voor het tweede fiscale kwartaal van 2011 gingen alle verwachtingen voorbij, waar het bedrijf een omzet van $24.67 miljard en een winst van $5.99 miljard. Dit is een enorme sprong van de omzet van $13.50 miljard en winst van $3.07 miljard van het zelfde kwartaal vorig jaar. Het enige product wat minder spectaculaire resultaten neerzette dan verwacht was de iPad, waarvan 4.69 miljoen stuks verkocht werden.

Apple directieleden kwamen met de volgende commentaren over de release van de iPad 2: “Blij met de gemaakte impuls.” “Hard aan het proberen om de iPad 2 in de handen van klanten te krijgen.” “We hebben elke iPad 2 verkocht die dit kwartaal is gemaakt.” “We hadden graag gezien dat we meer iPad 2’s in onze productie pijplijn hadden.”

Dus waarom de relatief lage verkoopcijfers voor zo’n populair product? Hoogstwaarschijnlijk omdat kopers wachtten met het kopen van de “oude” iPad in Janiari en Februari in afwachting van de iPad 2, en wanneer deze uitkwam konden ze er geen krijgen. Daarnaast, omdat Apple alleen iPad 2’s meetelt die daadwerkelijk verkocht zijn, zitten de iPad 2’s die besteld maar nog niet fysiek verkocht zijn niet bij deze cijfers inbegrepen.

Capital Advisors Growth Fund portfolio manager Channing Smith legde uit, “Geweldige cijfers alom. De enige tegenslag zijn de iPad cijfers, welke lager uitpakten dan gehoopt. Dit valt te wijten aan opslagproblemen bij sommige retail outlets en uiteraard de supply chain problemen in Japan in verband met de natuurrampen. Helaas zal het supply chain probleem de komende maanden waarschijnlijk aanhouden, maar na de zomer verwachten we dat de supply chain problemen opgelost zijn, en kan Apple weer vol gas door met de verkopen.” Hopelijk kunnen deze problemen inderdaad snel de wereld uit geholpen worden, en hiermee meer iPad 2’s beschikbaar komen voor degenen die hier met smart op zitten te wachten.

Dit bericht was geplaatst in iPad. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *