Eerste blik op HTC Flyer

HTC lijkt het enige bedrijf te zijn welke een tablet met Gingerbread (Android version 2.3) uitbrengt, een smartphone OS, sinds Google haar Honeycomb uitbracht, de zoekgigant’s tablet OS. HTC is ook het enige bedrijf met Sense UI, een Android overlay wat haar Flyer tablet zich laat onderscheiden van de verzameling Android rivalen op de markt.

Flyer specificaties
De Flyer is een 7-inch tablet met een 1024 x 600-pixel resolutie die met een single core 1.5GHz processor geleverd wordt. Het heeft 1GB RAM en 32GB intern geheugen voor opslag. De Flyer heeft een 5 megapixel camera aan de achterkant welke HD video clips kan opnemen, en een front-facing camera voor videogesprekken. Daarnaast heeft de Flyer HSPA+, Wi-Fi, Bluetooth 3.0 en GPS ondersteuning.

Wat zit er in de doos
De Flyer wordt geleverd met een wit, nep leren hoes, een oplader welke helaas (voorlopig) een niet-standaard stekker gebruikt om in de tablet te pluggen, een USB kabel met dezelfde niet-standaard stekker, koptelefoon, en een drukgevoelige N-trig pen.

Het scherm
Wanneer de Flyer aan wordt gezet, wordt meteen duidelijk dat de resolutie zeer hoog is voor een tablet, en het biedt een grotere pixel dichtheid dan de grotere iPad. Dit zorgt voor een exceptioneel scherp scherm, en veel detail wat de gebruiker in staat stelt zelfs de fijnste tekst te lezen. De kleuren op het display zijn levendig en realistisch geïnterpreteerd; ondanks dat koudere kleurtinten overheersen (waarschijnlijk door het gebruikers interface design).

Het scherm contrast is consistent en gaat slechts iets verloren wanneer de tablet in direct zonlicht wordt gehouden, wat een tekortkoming is met alle HTC mobiele apparaten. De gevoeligheid van het scherm voor aanraking en beweging met de vinger is prima in orde, en er zijn geen problemen ondervonden met de precisie hiervan.

De pen

Wanneer de N-trig pen gebruikt wordt voor schrijven op het display, tekenen en vergelijkbare taken, is er een lichte maar merkbare vertraging. Dit is echter waarschijnlijk slechts een software tekortkoming, wat te verwachten is in een pre-productie exemplaar van de Flyer, en zal hoogstwaarschijnlijk opgelost zijn wanneer de Flyer in de winkels komt.

Het gebruik van de Flyer om elektronische aantekeningen te maken gebeurt erg praktisch en efficient — de tablet schakelt automatisch over naar deze modus zodra de gebruiker de pen op het scherm zet, en het is mogelijk om te schrijven op het home scherm, in websites, applicaties, werkelijk overal. De pen heeft twee knoppen — een voor het schrijven/wijzigen van tekst, en een voor het verwijderen.

De Sense UI
HTC’s Sense UI, toegepast op Gingerbread, lijkt luxueus, futuristisch en misschien zelfs een beetje kitcherig, wat momenteel een trend is welke door vele gadget enthousiasten wordt toegejuichd. Widgets, zoals op HTC’s smartphones, zijn aangepast voor de hogere resolutie van de Flyer, en ook de afmetingen van iconen zijn aangepast, wat ervoor zorgt dat alles harmonieus eruit ziet — zelfs beter dan een originele Honeycomb tablet zonder overlay.

Sense UI brengt ook 3D desktop rotatie effecten, 3D geanimeerde weersverwachtingen en vergelijkbare mooie extra’s die ervoor zorgen dat de tablet niet alleen praktisch is, maar ook leuk om te gebruiken. Alles lijkt erg soepel te gaan, en taken kunnen worden voltooid zonder problemen, wat bewijst dat de keuze voor een single core processor met een snelle kloksnelheid de beste keuze was voor deze tablet.

Design en vormgeving
De HTC Flyer kan niet worden gebruikt om telefoongesprekken mee te voeren, maar heeft wel een front-facing camera die gebruikt kan worden voor videogesprekken via het Internet. De Flyer is ook voorzien van een lichte curvatuur aan de randen van de achterkant, wat de Flyer de vorm van een bord geeft, een natuurlijke vorm voor dit soort apparaten.

Uiteindelijk moet wel gezegd worden dat ondanks het 7-inch scherm, de Flyer wat aan de zware kant lijkt wanneer vastgehouden (de tablet weegt 0.5 kg). De Flyer is lichter dan de iPad en iPad 2, maar voelt zwaar door zijn kleinere formaat. Tegelijkertijd lijkt het een robuuste tablet, ondanks dat de achterkant gemaakt is van plastic materiaal. Velen zullen het enigszins ongemakkelijk vinden om de Flyer met 1 hand te gebruiken, alhoewel de afmetingen van de Flyer dit wel mogelijk maken in theorie.

HTC heeft nog geen prijzen bekend gemaakt voor de Flyer. De Flyer wordt verwacht in Amerika deze lente, en hopelijk hoeft Europa niet lang te wachten.

 

Dit bericht was geplaatst in Android. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *