Sony kondigt S1 en S2 Android tablets aan

Sony doet eindelijk mee in in de tablet markt nu de Japanse electronica gigant twee Honeycomb tablets heeft aangekondigd, elke met een uniek design.

Sony  heeft de twee Android tablets de codenamen “S1″ en”S2” gegeven. De S1 wordt een 9.4-inch tablet met een “niet gecentreerd zwaartepunt” wat moet zorgen voor “stabiliteit en gemakkelijker vasthouden.” Simpelweg lijkt het enigszins op een omgevouwen tijdschrift of een boek met een ronde kaft in de hand, wat het gemakkelijker maakt om in 1 hand vast te kunnen houden.

De S2 is een dual-screen tablet met twee 5.5-inch displays die zoals een schelp dichtklapt. De twee schermen kunnen gecombineerd worden om als een groot display te werken, of ze kunnen als twee aparte displays werken. Sony draagt het voorbeeld naar voren van een videospel waarbij alle actie op het bovenste display gebeurt, en de controller “knoppen” op de onderste display.

Sony specificaties

Sony heeft niet veel specificaties onthuld, enkel dat beide tablets met Android Honeycomb (3.0) uitgerust zullen worden, en dat ze Wi-Fi en 3G/4G ondersteuning zullen hebben. Het persbericht noemt ook “Sony’s rapid response technologies for smooth, quick touchscreen operations,” wat erop kan duiden dat de S1 en S2 een custom overlay zullen krijgen, zoals HTC haar tablets uitrust met haar eigen UI Sense.

Ook bevestigd is de aanwezigheid van Qriocity1 muziek en video service, PlayStation Suite (voor toegang tot PlayStation1 spellen), en de Sony Reader eBook winkel.

De 9.4-inch S1 kan ook gebruikt worden als universele afstandsbediening voor Sony Bravia toestellen, en beide tablets ondersteunen DLNA om content te streamen van de tablets naar televisies of wireless speakers.Dit bericht was geplaatst in Android. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *